19 March 2015 / Algemeen / Online / Videokaart
De wereld van (online) media is zeer veranderlijk. Ter illustratie: zo’n 100 jaar geleden had niemand ooit nog van een TV of een computer gehoord, laat staan dat men toentertijd kon vermoeden hoe gedigitaliseerd onze samenleving zou zijn anno 2015. In de wirwar van veranderingen lijkt er tenminste één constante te zijn: video. Edison was de eerste die in 1893 bewegend beeld liet zien met zijn Kinetoscoop film projector. Eerst zonder geluid en met een maximale duur van drie minuten, later werden er heuse films gemaakt die rustig uren konden duren. Vandaag de dag downloaden mensen filmpjes op hun computer, maken massaal gebruik van ‘Netflix’ en scrollen naarstig langs de vele video’s die YouTube rijk is. Dat we houden van online video moge duidelijk zijn, maar waarom houden we er eigenlijk zo van? Kunnen we simpelweg geen genoeg krijgen van bewegend beeld, of ligt het gecompliceerder dan dat?
Tegenwoordig behelst video zo’n 91 procent van al het internetverkeer. Uit onderzoek blijkt dat we vrijwel nooit doelloos het internet afstruinen, maar doorgaans gericht op zoek gaan naar bepaalde content. We blijken YouTube het meest te raadplegen voor online video’s, gevolgd door Facebook. Deze filmpjes worden bekeken vanaf de computer, laptop, tablet of smartphone. Het alsmaar groeiend aantal online video’s wordt niet alleen veelvuldig in privésettingen bekeken, maar ook steeds vaker op de werkvloer geraadpleegd. Met name educatieve video’s zijn populair, waarbij op eenvoudige wijze een complex probleem wordt uitgelegd. Aangezien veel mensen visueel zijn ingesteld, verkiezen zij dit vaak boven het geschreven woord.
Buiten het verkrijgen van informatie, kijken we ook vaak naar video’s ter entertainment. Eenden die van de glijbaan af gaan? Een hond die zijn eigen staart achterna jaagt? We kunnen er geen genoeg van krijgen. Filmpjes schijnen ook de ‘boosdoeners’ te zijn van de steeds groter wordende mobiele databundels die we nodig hebben. De vijf mobiele games die anno 2015 het meest worden gespeeld bevatten bijvoorbeeld allemaal video, terwijl er in 2013 nog geen één game in de top vijf stond met video. Ook de mobiele apps die we massaal omarmen, zoals Instagram en SnapChat, zijn het belang van video in gaan zien. Waarom zou je elkaar een 1-dimensionale foto sturen, terwijl je ook voor de full package 3-D beleving kunt gaan? Ik bedoel maar.
Het moge inmiddels duidelijk zijn: online video’s zijn niet meer weg te denken uit ons medialandschap. Hoewel we met zijn allen graag en veel naar online video’s kijken, is het ook wel eens lekker – en wellicht noodzakelijk – om de laptop dicht te klappen en de continue toestroom van impulsen een halt toe te roepen. Soms wil je je focussen op één ding tegelijkertijd en daar je volle aandacht aan schenken. Dit is het moment waarop de PixioCard in beeld komt, een innovatief product dat video en print combineert. Voor ondernemers een handige tool om een boodschap bij hun publiek onder de aandacht te brengen, zonder bang te hoeven zijn voor online concurrentie. Voor particulieren uiterst geschikt als leuke, originele uitnodiging in een persoonlijk jasje. Of het product nu wordt gebruikt als handleiding, brochure, of persoonlijke uitnodiging, de ontvanger zal hoe dan ook verrast zijn.
Nieuwsgierig geworden naar de PixioCard? Vraag dan een sample aan via het contactformulier. Wij helpen je graag verder!