1 December 2017 / Algemeen
De Snaps en Instagram Stories vliegen u om de oren. Dat u met videomarketing tegenwoordig veel kunt bereiken is dan ook glashelder. In 2017 noemt meer dan 50% van de marketingprofessionals video zelfs als het middel met de hoogste ROI. Maar wat als u nu nog nooit iets met videomarketing heeft gedaan? Uitbesteden is dan een optie, maar zelf aan de slag gaan zeker ook. Het is dan wel goed om te weten wat de basics zijn. Daarom in dit artikel 4 tips voor iedereen die met videomarketing wil beginnen.
Video is een middel, geen doel op zich. Of het nu in woord, geluid of beeld is, mensen zijn dol op verhalen. Bestook uw publiek daarom niet met video’s die alleen maar over uw product of dienst gaan. Neem ze mee in een verhaal en zorg ervoor dat een kijker méér ziet dan alleen dat wat u wilt verkopen.
Kijk bijvoorbeeld eens naar deze video van de Dallas Zoo uit Amerika. Geen duur geproduceerde beelden uit het park zelf, maar een simpele video die laat zien hoe een gorilla zich vermaakt buiten het oog van de bezoekers.
Dat is namelijk de tijd die u heeft om de aandacht van uw bezoeker te grijpen. Uit verschillende onderzoeken komt naar voren dat een groot deel van de kijkers binnen 5 tot 10 seconden weer wegklikt. Dat betekent dat de essentie van uw verhaal binnen deze tijd al glashelder moet zijn.
Hoe je dat doet zien we mooi in deze video van Nike. Binnen 6 seconden is prachtig duidelijk waar deze kleine jongen van droomt en zit je als kijker midden in het verhaal.
SEO, dat is toch voor websites die in Google moeten scoren? Klopt, maar na Google is YouTube ondertussen de tweede zoekmachine ter wereld. Zorg er dus voor dat uw content op YouTube ook goed vindbaar is. Dit is een kans die veel bedrijven nog laten liggen. Een goede reden om dit direct mee te nemen wanneer u aan de slag gaat met videomarketing. In onderstaande video alvast een paar handige tips.
Bij veel bedrijven staat videomarketing als terugkerend thema op de agenda. Maar als daarbij een goed doordachte strategie ontbreekt, wordt het al snel een onsamenhangende verzameling filmpjes. Stippel daarom vooraf een logische route uit. Bijvoorbeeld met terugkerende thema’s of een groter onderwerp dat u in een serie aansluitende video’s behandelt. Zoals Randstad, die Lonneke in 100 dagen maar liefst 100 verschillende banen liet uitproberen.