6 April 2015 / Design
Keuzes maken: onze dagen zitten er vol mee, maar alsnog vinden we het een van de moeilijkste dingen die er bestaan. Er zijn verschillende soorten keuzes te onderscheiden. Ten eerste de kleine, relatief irrelevante keuzemomenten van alledag, zoals bijvoorbeeld: hagelslag of pindakaas op brood? Met de fiets of metro naar het werk? Vanavond sporten of een avondje bankhangen? Ten tweede de keuzes waar we doorgaans iets langer over na moeten denken. Die onze hersenen flink laten kraken en soms onoplosbaar lijken, zoals: Carrière switch of je huidige baan behouden? Wel of niet de Europese markt betreden met je bedrijf? Aan keuzes zitten consequenties verbonden en ze zijn meestal onomkeerbaar. Als je het een kiest, sluit je het ander uit. Dat vinden we – zowel bij ‘grote’ als ‘kleine’ keuzes – wel eens lastig. Helaas hebben we vandaag de dag nog steeds geen tijdmachine tot onze beschikking en kunnen we dus niet in de toekomst kijken. Of het een goede zet was om van baan te switchen, zal de tijd leren. Tot die tijd kun je alleen maar hopen dat je de juiste keuze hebt gemaakt – voor zover er van ‘juist’ gesproken kan worden.
Om onze keuzemomenten wat te vergemakkelijken, zit er eigenlijk maar één ding op: we moeten goed worden in keuzes maken. Weten wat je wil, accuraat kunnen handelen en niet te veel twijfelen zijn essentiële eigenschappen die de gemiddelde keuzemaker moet bezitten. Snel op de fiets springen met een boterham met pindakaas in de hand en niet nadenken over hoe hagelslag had kúnnen smaken. Daar schiet je niets mee op. En natuurlijk is het balen dat je al fietsend een enorme stortbui over je heen kreeg, maar dat kun je ook niet altijd voorspellen van tevoren. De dag erna misschien tóch weer eens de metro nemen. Of misschien een keer lopend naar het werk, zo ver is het nou ook weer niet. Wellicht eens met de bus? Of carpoolen met een collega? Keuzes in overvloed, en je weet: je mag maar één antwoord aankruisen.
Waarom moeten we altijd kiezen? Waarom nemen we geen hagelslag én pindakaas op ons brood? Gaan we met de fiets naar de metro? Of proberen we die twee leuke parttime functies te combineren? Is het niet veel fijner – en gemakkelijker – om je opties open te houden? Precies, dat vinden wij nou ook. Wij willen niet kiezen tussen print en digitaal en zijn er van overtuigd dat een combinatie van beiden het beste resultaat oplevert. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat print en digitale media niet los van elkaar kunnen functioneren, beiden zijn essentiële onderdelen van de mediamix. In een videokaart zoals de PixioCard zijn print en digitaal op slimme wijze geïntegreerd. Tekst maakt het mogelijk om een gedetailleerde (of juist beknopte) beschrijving te geven en de videoboodschap ondersteunt dit op visuele wijze. Met de PixioCard hoef je dus niet te kiezen tussen tekst en video, wel zo makkelijk! Of je de PixioCard nu gebruikt als videobrochure, bedrijfspresentatie of originele uitnodiging, van één ding ben je verzekerd: kiezen voor de PixioCard is een keuze waar je geen spijt van zult krijgen.
Klaar voor de juiste keuze? Vraag een sample aan!