Een zakelijke uitnodiging maken die net even anders is?

27 augustus 2018 / Uitnodiging

unieke zakelijke uitnodiging

Het blijft een lastig vraagstuk, een goede zakelijke en tegelijkertijd persoonlijke uitnodiging maken die het gewenste resultaat bereikt. Want hoe mooi het evenement ook in elkaar steekt, als niemand ingaat op je uitnodiging dan is alles voor niets geweest. Met de onderstaande ideeën helpen we je te voorkomen dat jouw uitnodiging niet wordt gelezen maar juist de aandacht krijgt die het verdient. Maak een zakelijke uitnodiging die net even anders is, zo springt je bedrijf er echt uit. De kans op een succesvol evenement wordt vele malen groter.

Verstuur een uitnodiging met video

We kennen ze allemaal, de ietwat saaie uitnodigingen voor een zakelijk evenement. Er staat nog net niet op “neem je zwemkleding mee, maar we zeggen niet wat we gaan doen”. Zeker als je doelgroep voor meerdere zakelijke evenementen per maand wordt uitgenodigd is het zaak om op te vallen. Ze dienen jouw event te verkiezen boven dat van iemand anders. Maar nog beter, ze krijgen zin in jouw event. Welk medium kan dit nou beter overbrengen dan een video?

Waarom video in een uitnodiging

Video speelt een steeds belangrijkere rol in het marketinglandschap. De cijfers liegen er niet om. Naast dat steeds meer bedrijven video in zetten, een stijging van bijna 20% in vergelijking met vorig jaar, zijn ook de consumenten enthousiast over videocontent. Het is met afstand de meest favoriete manier om informatie te ontvangen van bedrijven en merken. Het helpt ze om op een makkelijke manier informatie tot zich te nemen maar ook helpt het bij de overtuiging om een product of dienst af te nemen. Het laatste voordeel van video dat we hier bespreken is dat de kans op het delen van de video met collega’s veel groter is. Dus gebruik video’s ook voor een zakelijke uitnodiging en val op!

Naast YouTube wordt Facebook ook een steeds belangrijker platform voor video. 45% van de gebruikers kijkt meer dan één uur per week aan video’s op het sociale platform. Het nadeel van deze platformen is dat het vaak net is als schieten met hagel. Maar hopen dat het wordt opgepakt. En juist daar ligt de kracht van een fysieke uitnodiging. Deze stuur je alleen naar je specifieke doelgroep. Met de video uitnodiging van PixioCard combineer je zo de voordelen van video met die van een fysieke zakelijke uitnodiging.

Maak de uitnodiging persoonlijk

Heb je een selecte doelgroep die echt heel belangrijk is voor jouw evenement? Maak dan een persoonlijke uitnodiging. Je hoeft niet de hele uitnodiging om die persoon heen te ontwerpen, maar neem een persoonlijke videoboodschap op waarin je deze personen direct aanspreekt. Juist de extra moeite die jij stopt in de persoonlijke video uitnodiging zal de ontvanger inspireren en enthousiasmeren. Zo krijgen ze juist zin om naar jouw evenement of bijeenkomst te komen.

Benieuwd naar hoe je een leuke uitnodiging opstelt die aansluit bij je video? Eerder gaven we al 5 tips voor een zakelijke uitnodiging. Ben je al zo enthousiast geworden en wil je de PixioCard zelf ervaren? Vraag dan een sample aan of doe inspiratie op middels onze inspiratiebrochure.