5 ideeën voor een zakelijke uitnodiging

12 januari 2015 / Direct Mail / Uitnodiging

Zakelijke video uitnodigingen maken

Staat er binnenkort een bijzondere gebeurtenis op het programma? Zoals een evenement of beurs? Of opent u misschien een nieuw kantoorpand?

Wat de gelegenheid ook is, u wilt natuurlijk graag dat de juiste zakelijke relaties erbij zijn. De eerste stap naar succes van een zakelijk event begint dan ook met een goede zakelijke uitnodiging. We ginger eerder al in op de do’s en don’ts van uitnodigingen nu vijf unieke voorbeelden voor een zakelijke uitnodiging.

Eentje die informerend is, maar ook opvalt. Hierbij een paar tips om met uw zakelijke uitnodiging de nieuwsgierigheid van uw gasten te prikkelen.

1. Een persoonlijk tintje

Het is belangrijk dat een zakelijke uitnodiging qua look naadloos aansluit op uw bedrijf. Zorg er dan ook voor dat de kleuren, het lettertype en het volledige design van de uitnodiging matchen met uw huisstijl. Die herkenbaarheid zorgt ervoor dat uw uitnodiging persoonlijkheid krijgt.

Een mooi voorbeeld is dit creatieve visitekaartje van modebedrijf. Het idee hierachter is natuurlijk prima door te voeren in een zakelijke uitnodiging. Het herkenbare label uit kledingstukken wordt hier aan het kaartje toegevoegd met het bedrijfslogo erop. Ook de gestikte naad geeft het kaartje nog meer karakter mee.

Pixiocard bijzondere visitekaartjes

2. Een infographic als uitnodiging

Infographics zijn enorm effectief in de vorm van contentmarketing. Het is de perfecte combinatie van woord en beeld die de lezer makkelijk meeneemt in uw verhaal. De infographic is ondertussen al behoorlijk ingeburgerd, maar wordt nog weinig gebruikt als uitnodiging.

Een geweldige manier om op te vallen dus! Bovendien vergroot het ook nog eens de kans dat de lezer deze aandachtig zal bekijken. Onderstaand voorbeeld van een uitnodiging voor een bruiloft kan dan ook prima gebruikt worden voor een zakelijke uitnodiging

Video uitnodigingen zakelijk

3. Stuur een VIP-pas

Iedereen vindt het leuk om een speciale behandeling te krijgen. Dat geldt uiteraard ook voor de gasten van uw event. Waarschijnlijk zorgt u er tijdens het event voor dat zij net even wat extra aandacht krijgen.

Maar u kunt ze ook vooraf al dat speciale gevoel geven. Bijvoorbeeld door uw uitnodigingen als VIP-passen te versturen. De pas geeft meteen een bijzonder gevoel bij de ontvanger en vergroot natuurlijk de bereidheid om te komen.

Uitnodigingen via video

4. Informatief en inspirerend

Valt er veel te vertellen in uw zakelijke uitnodiging? Bijvoorbeeld omdat u een congres of dag organiseert met een heel programma? Dan is het natuurlijk goed om deze informatie duidelijk te vermelden in uw uitnodiging. Zo weet de ontvanger precies wat hij of zij kan verwachten, wat natuurlijk wel zo prettig is.

Hou er in dat geval wel rekening mee dat veel tekst lang niet altijd gelezen wordt. Een goede vormgeving die visuele elementen combineert met heldere informatie is in zo’n geval zeer wenselijk. Zo biedt u een mooie balans tussen een informatieve en een inspirerende uitnodiging.

Video brochure professioneel

5. Een tipje van de sluier

Staat uw evenement in het teken van een onthulling? Bijvoorbeeld van een nieuw product, een nieuwe dienst of een nieuw kantoorpand? Dan biedt de uitnodiging natuurlijk een uitgelezen kans om alvast een tipje van de sluier op te lichten. Bijvoorbeeld door visuele elementen van wat u gaat lanceren al te verwerken in de uitnodiging.

Zo ziet u hieronder de uitnodiging voor de lancering van een nieuw horlogemerk. Via de uitnodiging communiceert men de huisstijl en het logo van het merk al. Bovendien geven ze hier al een beetje de luxe en exclusieve uitstraling van het werk mee.

Video productlancering

Ook opvallen met uw zakelijke uitnodiging?

Zoals u aan deze voorbeelden ziet hoeft een zakelijke uitnodigingen zeker niet saai en ongeïnspireerd te zijn. En wilt u echt indruk maken? Dan is een zakelijke uitnodiging met video natuurlijk een bijzondere binnenkomer. Neem gerust eens contact op, we laten u graag zien wat de mogelijkheden zijn!