5 uitzonderlijke voorbeelden van een origineel visitekaartje

23 september 2014 / Videokaart / Visitekaartje

Visitekaartjes heb je natuurlijk in alle soorten en maten. Maar soms zijn er van die kaartjes die écht iets bijzonders hebben – omdat ze heel origineel, grappig of vindingrijk zijn. Wij zochten vijf hele aparte maar leuke voorbeelden van originele visitekaartjes.

Voor de kaasboer

Dit visitekaartje is niet alleen uniek maar ook nog eens hartstikke handig. De bedenkers van het visitekaartje, reclamebureau JWT uit Brazilië, ontworpen deze stijlvolle kaasrasp.

Voor de yogavereniging

Het visitekaartje van dit yogacentrum heeft een leuk, speels en origineel visitekaartje laten ontwerpen. Reclamebureau Marked for Trade geeft je duidelijk de opdracht mee via het kaartje: “get stretchy”. Als je dit visitekaartje in je handen krijgt, heb je meteen zin in een yogaoefening.

Maar we zijn nog niet klaar met de yogaverenigingen. FLOW yoga uit Vancouver liet een heel ander type visitekaartje ontwerpen. Simpeler qua uitstraling, maar minstens zo creatief en origineel.

Voor de tandartsenpraktijk

Deze Zwitserse tandarts liet ook een bijzonder visitekaartje ontwikkelen. Door het kaartje uit het envelopje te schuiven, verdwijnt het gaatje en verschijnen de contactgegevens.

Voor de loodgieter

Klein, stijlvol en makkelijk neer te zetten op je bureau – dit loodgietersbedrijf liet een heel ander soort visitekaartje ontwikkelen dan je normaal ziet. De mensen van Indelible Design maakten er bijna een soort gadget van, maar hielden tegelijkertijd vast aan de belangrijkste vereiste van een visitekaartje: het duidelijk weergeven van het merk, het telefoonnummer en de website.

Zelf ook een origineel visitekaartje laten maken?

Als je zelf heel creatief bent, hoef je het idee niet bij een reclamebureau te laten ontwikkelen. Je kunt dan een drukker inschakelen voor het printen van de kaartjes. Wil je een gadgetachtig visitekaartje laten maken zoals het loodgietersbedrijf, dan moet je al verder kijken dan een drukker. En je kunt natuurlijk ook altijd even kijken of de PixioCard iets voor jou is, waarin je jezelf presenteert met je eigen, unieke videobrochure. Kortom, mogelijkheden genoeg om jezelf op een bijzondere manier te presenteren.

Veel succes!

Bron: BoredPanda.com