Video in print: maak een verrassende indruk met een videokaart

5 november 2014 / Videokaart

Het woord videokaart kennen sommige mensen al, maar dan meestal in een andere context dan waar wij het nu over hebben. We bedoelen namelijk niet de kaart die voor het beeld zorgt op je computer, maar over een papieren kaart die je op de post krijgt met een unieke video erin. De Pixiocard!

Wat is een videokaart?

Een videokaart is een luxe, papieren kaart met daarin je eigen videoboodschap. Deze begint automatisch met afspelen zodra je de kaart opent. Het is een unieke en bijzonder manier om jezelf of je verhaal te presenteren aan een ander.

Hoe wordt de videokaart gebruikt?

Door de mogelijkheid van kleine oplages is de PixioCard ook geschikt voor particulieren om bijvoorbeeld in te zetten voor sollicitaties of uitnodigingen. De kaart is echter nog veel populairder binnen de zakelijke markt.

Daar wordt video in print gebruikt als visitekaartje of om klanten en/of relaties op een unieke, verrassende en persoonlijke manier uit te nodigen voor een beurs. Verder wordt de videokaart ingezet als:

Jezelf, je bedrijf of je product presenteren via de videokaart is veel persoonlijker en levendiger dan het traditionele presenteren via een papieren visitekaartje of flyer.

De videokaart leent zich dus ook uitstekend voor het maken van instructievideo’s. Bedrijven zetten video in print in bij hun eigen personeel en bij klanten om zo een product of dienst uit te leggen. Met een video kun je veel meer kanten uit en kun je instructies beter overbrengen dan bijvoorbeeld via een tekstuele uitleg. In een ander artikel besteden we aandacht aan hoe je het beste een duidelijke instructievideo maakt.

Wat maakt de videokaart zo verrassend en persoonlijk?

Er zijn een aantal factoren die de videokaart zo speciaal maken:

  • De video begint direct af te spelen als je de kaart opent
  • De mogelijkheid om het heel persoonlijk te maken door een zelfgesproken videoboodschap op te nemen met jou en/of je bedrijf duidelijk in beeld
  • De kaart is volledig in je eigen huisstijl, waardoor de kaart in zijn geheel écht staat voor jouw bedrijf

Videokaart proberen?

Ben je benieuwd naar de PixioCard en wil je eens een sample proberen? Vraag deze dan aan en ervaar zelf hoe verrassend de videokaart werkt. Of wil je zien hoe andere bedrijven gebruik maakten van de videokaart? Onder andere Heineken en Sisal lieten er een maken.