Een offerte maken die wel verkoopt

5 april 2017 / Algemeen / Bedrijfspresentatie

Je mag een offerte maken voor een klant. Dat is goed nieuws! Of niet? In de praktijk blijkt dat veel bedrijven worstelen met het maken van een offerte. Zeg eens eerlijk: hoeveel van jouw offertes resulteren in een deal? Wij helpen je graag dit te verbeteren. Hier zijn drie zaken waar je aan moet denken wanneer je een offerte maakt.

#1 – De tekst

Wat je zegt is belangrijk, maar hoe je het zegt net zo. Schrijf een pakkende tekst, die begrijpelijk en zakelijk is. Uiteraard in correct Nederlands. Benoem ook een overtuigende aanleiding voor het sturen van de offerte. Denk aan kopjes en leestekens om de tekst leesbaar te maken. Een offerte maken doe je niet zonder een vervolgafspraak. Laat de klant weten wanneer je contact opneemt of geef de offerte een termijn waarin deze geldig is.

#2 – De inhoud

De offerte schrijf je naar aanleiding van een contactmoment met jouw klant. Tijdens dat gesprek heeft jouw klant uitspraken gedaan over zijn vraag. Noteer deze uitspraken en kom hier op terug in jouw offerte. Bedenk wat je oplost voor de klant en speel hier op in. Overtuig jouw klant met feiten en onderbouw jouw resultaten en activiteiten met cijfers. Bijvoorbeeld: op 1 januari 2018 heb ik een omzetstijging van 10% gerealiseerd.

#3 – De vorm

Je kunt op verschillende manieren een offerte maken. Kies je voor een Word document, een interactieve PDF of maak je een offerte op in grafisch programma? Bedenk wat past bij jouw product of dienst en wat past bij de organisatie van de klant. Kun je een grote order binnenhalen? Dan is het ook gepast om te investeren in de offerte. Huur een professional in die de offerte opmaakt en laat deze drukken op kwalitatief goed papier.

Heb je weleens gedacht aan een videobrochure? Voor onze klant Van den Noort hebben wij de offertemap hieronder ontwikkeld. Een brochure in de opmaak van het bedrijf, inclusief offerte en bedrijfsvideo. Wil jij ook een spetterende offerte maken met de PixioCard? Neem contact met ons op voor meer informatie.