Nieuwjaarswensen 2017/2018: tips en inspiratie

20 oktober 2017 / Algemeen

Natuurlijk wilt u uw klanten en relaties aan het einde van het jaar uw nieuwjaarswensen sturen. Een mooi moment om weer even contact te maken en uw relatie te versterken.

Maar hoe zorgt u er nu voor dat uw nieuwjaarswensen 2017/2018 origineel én persoonlijk zijn? We geven u graag een paar ideeën!

Tip 1: het gaat niet over uw bedrijf

Dat klinkt misschien onaardig, maar uw nieuwjaarswensen zijn bedoeld om de ontvanger een gelukkig nieuwjaar te wensen. Voorkom dus dat uw boodschap één lang promotiepraatje over uw bedrijf en eigen zakelijke ambities wordt.

Maak het persoonlijker door te vertellen wat u voor uw klanten en relaties wenst in het nieuwe jaar. Een professionele insteek is daarbij prima. Maar bedank de ontvangers dan vooral voor wat ze voor u hebben gedaan in plaats van te benadrukken wat u voor hen kunt doen.

Tip 2: geef een primeur

Wanneer uw bedrijf écht iets nieuws te melden heeft dan is een nieuwjaarswens daar uiteraard wel geschikt voor. Het verschil met het vorige punt is vooral dat u daadwerkelijk iets nieuws vertelt, in plaats van uw klanten te vertellen wat ze al weten.

Gaat u ergens in het nieuwe jaar bijvoorbeeld een nieuw product lanceren, dan is dit een mooi moment om dat alvast te melden. Verpak uw boodschap als een primeur die alleen uw trouwe klanten en goede relaties krijgen. Dat geeft ze het gevoel bijzonder te zijn en prikkelt de nieuwsgierigheid.

Tip 3: val op met uw nieuwjaarswensen!

Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral wanneer uw klanten en relaties tegen het einde van het jaar overspoeld worden met kerst- en nieuwjaarswensen. Kies daarom voor een unieke vorm om uw boodschap in te verpakken.

Een grote doos met daarin een geschenk valt bijvoorbeeld al meer op dan alleen een simpel kaartje. Dat kaartje hoort er vanzelfsprekend wel bij, maar ook daarmee kunt u ook opvallen. Kijk maar eens naar de toepassingen van de PixioCard.

Tip 4: wees uzelf

We zien nog wel eens dat bedrijven met een formele cultuur in hun nieuwjaarswensen ineens enorm joviaal gaan doen. Of dat spontane eenpitters in hun zakelijke communicatie plotseling vervallen in nietszeggende, wollige taal.

Nergens voor nodig! Spreek in uw nieuwjaarswensen uw klanten net zo aan als u dat de rest van het jaar ook doet. Is uw toon normaal gesproken zakelijk en professioneel, dan kan dat ook gerust in de nieuwjaarswensen. Net zoals u ook een informele nieuwjaarswens kunt versturen als u de rest van het jaar ook zo met uw klanten communiceert.

Meer weten over de mogelijkheden van de PixioCard bij het versturen van uw nieuwjaarswensen 2017/2018? Neem gerust contact op, we vertellen u er graag meer over!