De veelzijdigheid van een video brochure

5 september 2019 / Algemeen / Videokaart

Net zoals gewone brochures zijn ook video brochures in te zetten voor uiteenlopende doelen. Of het nu is om een nieuw product te lanceren of een verandering te presenteren. Het gaat veel eenvoudiger met een video. Maar nog belangrijker is dat het veel beter overkomt. Want wist je bijvoorbeeld dat 95% van een videoboodschap wordt onthouden, tegen maar 10% van een tekst. Het lastige van video is echter om deze bij de juiste persoon te krijgen. Maar dat is verleden tijd, nu de PixioCard video brochure print en video combineert en daarmee de voordelen uit beide werelden biedt. En met evenveel veelzijdigheid. We geven je een paar voorbeelden.

Bedrijfspresentaties

Een groot deel van de brochures gaan over het presenteren van je bedrijf. Wat doe je, waarom, met wie en vooral waarom zijn jullie de beste partij. Hoe goed een brochure ook is ontworpen, heel persoonlijk wordt hij nooit. Juist hier toont video zijn toegevoegde waarde. Video geeft direct een inkijkje in het bedrijf met de medewerkers. Het roept emotie op. Geen saaie overzichtjes met de missie en visie, een opsomlijstje met waar jullie goed in zijn. Laat het zien in en middels een algemene video over het bedrijf en maak het visueel.
Maar je kunt het nog veel verder trekken, heb je bijvoorbeeld een specifieke boodschap die je wilt uitstralen, zoals 100% in Nederland geproduceerd of heb je een nieuwe huisstijl laten ontwerpen? Dat zijn allemaal ideale aangelegenheden om in contact te komen met je (potentiële) klanten. Uiteraard via video.

Productpresentaties

Het presenteren of zelfs lanceren van een product is lang niet zo makkelijk als de tekstboeken het beschrijven. Want hoe zorg je ervoor dat de noodzaak en werking van je product duidelijk overkomen? Helemaal als je zelf niet meer fysiek aanwezig bent. Handleidingen worden haast niet meer gelezen, alles moet natuurlijk en logisch zijn. Maar dat is de informatie die je over wilt brengen helaas niet altijd. Juist hier komt een video brochure goed van pas. De video zorgt ervoor dat je (potentiële) klanten het niet vervelend vinden om informatie tot zich te nemen. De voorbeelden van geslaagde productpresentaties met de PixioCard zijn eindeloos, van het presenteren van nieuwe medicijnen tot een nieuw soort bier of een nieuwe ijstaart. Middels de video brochure van PixioCard breng je de boodschap over op de mensen die ertoe doen. De verkopers.

(VIP) Uitnodiging

Een evenement valt of staat in de meeste gevallen met de opkomst van de genodigden. Sommige mensen ontvangen meerdere uitnodigingen per week. En juist die mensen kunnen bijdragen aan een succesvol evenement. Er mag dus best wat extra tijd en aandacht in de uitnodiging gaan zitten. Want met een simpel mailtje of kaartje val je echt niet meer op. Ook voor deze situaties is een video brochure prima geschikt. Zo kun je iemand toch persoonlijk uitnodigen zonder hem/haar te hoeven stalken via de telefoon. Het inzetten van een (VIP) video uitnodiging is in verschillende situaties toe te passen. In de zakelijke sfeer voor een relatiedag, een seminar maar ook als uitnodiging voor bijvoorbeeld de introductiedag voor nieuwe medewerkers. Met de video brochures van PixioCard is het zelfs mogelijk om meerdere video’s op te sturen.

Ook in de privésfeer is een video uitnodiging een leuke aanloop naar de bijzondere dag. Bijvoorbeeld als unieke trouwkaart, maak je gasten vast enthousiast en laat ze uitkijken naar de mooiste dag van jouw leven.

Video brochure als bedankje

Noem het aftersales of nazorg maar vaak wordt dit deel overgeslagen bij evenementen, seminars of cursussen. De dag is geweest, het was een succes, iedereen was blij en daar wordt het dan bij gelaten. En dat is zonde, want voor veel van je bezoekers was het dit waarschijnlijk ook. Wat is er dan mooier dan ze daarvoor te bedanken en ze zelfs nog even na te laten genieten? Bedank je cursisten bijvoorbeeld met een persoonlijke video waarin de belangrijkste elementen nog even terugkomen. Of met persoonlijke tips waar ze op moeten blijven letten. Heb je een aftermovie laten maken van je evenement of trouwdag? Deel deze dan ook met de mensen die hebben bijgedragen aan een onvergetelijke dag en bedank ze voor hun aanwezigheid.

Zoals je nu hebt gelezen zijn de mogelijkheden van een video brochure onbeperkt. We denken dan ook graag met je mee hoe we hem het beste in kunnen zetten om jouw doelen te behalen. Neem contact met ons op of vraag een sample aan om te zien hoe een PixioCard er voor jou uit kan komen te zien.