Bedrijfsvideo: 10 handige tips die je altijd al hebt willen weten

3 juli 2015 / Bedrijfspresentatie / Uitnodiging / Videokaart

# 1 – Ja ja, we schreven er al eerder over: vertel je verhaal! Nee, het publiek wil geen saaie opsomming van de voordelen van een nieuw product – gaap – of een verslag over jaarcijfers. Wél willen ze vermaakt worden met sappige anekdotes, beeldende vertellingen en spannende avonturen. Neem ze mee op een reis die ze nooit zullen vergeten en in ruil daarvoor zullen ze goed zijn voor jouw organisatie.

#2 – Wees écht. Nee, met het voorgaande bedoelde ik niet dat je ineens allerlei onwaarheden zou moeten verzinnen om je bedrijfsvideo op te leuken. Mensen hebben het door wanneer je een verhaal uit je duim zuigt, dus wees verstandig en keep it real. Authenticiteit is het sleutelwoord.

#3 – Denk tijdens het maken van de video niet aan alle verschillende mensen die je met je video zou willen bereiken. Kies voor een bepaalde doelgroep en blijf daar dan ook bij. Op die manier hou je het overzichtelijk voor jezelf.

#4 – Over doelgroep gesproken.. De meeste organisaties zullen met hun bedrijfsvideo hun klanten willen bereiken, wat heel begrijpelijk is. Klanten kunnen namelijk óók jouw verhaal vertellen, misschien zelf nog wel beter dan jijzelf. Dus: zorg dat klanten je videoboodschap begrijpen, waarderen en doorvertellen. Probeer je in hen te verplaatsen en stem je boodschap op hen af.

#5 – Zorg ervoor dat je videoboodschap tijdloos is. Een goed verhaal is niet aan tijd gebonden, maar houdt stand door de jaren heen. Het is een verhaal dat het waard blijft om door te vertellen, jaar na jaar na jaar..

#6 – Zorg voor emotie in je video. Aan de hand van video kun je op adequate wijze emotie tot uiting brengen, maar hier dan ook gebruik van! Laat grafieken en tabellen achterwege, alsjeblieft.

#7 – Zorg voor uitstekende kwaliteit. Niet alleen de video moet van goede kwaliteit zijn, maar ook de verspreiding van de video mag niet te wensen overlaten. Natuurlijk kun je je video online verspreiden, maar misschien is het net iets persoonlijker om de video naar individuen te sturen. Naast dat je je video kunt mailen naar (potentiele) klanten, kun je je video ook per post opsturen. De PixioCard brengt jouw videoboodschap op unieke wijze tot leven!

#8 – Hou het geheel een beetje luchtig en speels. Door hier en daar wat humor toe te voegen aan je videoboodschap, wordt het allemaal wat minder zwaar op de hand. Op die manier zien klanten een andere kant van jouw organisatie (the fun side!), die zij vast en zeker zullen waarderen.

#9 – Vermijd eentonigheid. Niemand vindt het leuk om tien minuten lang naar hetzelfde beeld te kijken met dezelfde achtergrondmuziek. Creëer meerdere hoofdstukjes met elk een ander thema en ander geluid. Deze originaliteit zal kijkers telkens weer de muis (of hand, in het geval van de PixioCard) naar de afspeelknop doen bewegen.

#10 – Vind de helden binnen jouw organisatie! De kijker vindt het leuk om het verhaal te horen via werknemers, zij weten waar ze het over hebben en bieden een leuk inkijkje in de organisatie. Wanneer werknemers de kans krijgen, zullen zij maar al te graag hun verhaal willen vertellen. Het enige dat ze nodig hebben is de mogelijkheid om dat te doen.

Hopelijk heb je iets gehad aan deze tien tips en wordt het maken van een goede bedrijfsvideo een fluitje van een cent! We horen graag of je net zo enthousiast bent over de PixioCard als wij en een sample aan wil vragen. Het bovenstaande verhaal ging over bedrijfsvideo, maar dit is niet de enige toepassing van de PixioCard. Deze originele videokaart is bijvoorbeeld ook in te zetten als videobrochureproductpresentatie, of als video uitnodiging voor een evenement. De mogelijkheden zijn eindeloos!