De 5 voordelen van animatie video’s

13 juni 2015 / Bedrijfspresentatie / Design / Direct Mail / Uitnodiging / Videokaart

1. Integreer brand images

Een animatie video maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze logo’s (en andere kenmerkende symbolen) toe te voegen aan video’s. Het is mogelijk om een wereld te creëren die geheel in het teken staat van jouw organisatie, dus de beelden, kleuren en logo’s kunnen zeer eenvoudig worden toegevoegd. Ter illustratie: wanneer je gebruik maakt van animatie, kun je een luchtballon in de lucht laten vliegen met jouw organisatielogo erop. Of je trekt alle personen in de video een t-shirt aan met de naam van jouw organisatie erop. Je zou zelfs Dagobert Duck kunnen laten zwemmen in een pakhuis vól munten met jouw logo erop. Het is jouw wereld, niets is te gek!

2. Klantloyaliteit

In een animatie video kunnen bepaalde kleuren en karakters worden gebruikt die klanten zullen associëren met de organisatie. Deze kleuren of karakters kunnen vervolgens weer worden gebruikt voor andere marketingmaterialen en deze consistentie zal leiden tot een verhoogde mate van klantloyaliteit.

3. Verklaar

Aan de hand van een animatie video kun je details zichtbaar maken. Je kan dingen naar voren brengen en uitleggen die je met alleen tekst niet goed onder woorden had kunnen brengen. Bij een productpresentatie bijvoorbeeld is animatie video een uiterst geschikte methode om alle voordelen van het (nieuwe) product op duidelijke wijze naar voren te brengen. Belangrijk om te vernoemen is dat het niet noodzakelijk is om enorm de diepte in te gaan, of een video te maken met een lengte van tien minuten. Kort maar krachtig is de oplossing.

4. Verbetering van het geheugen

Als organisatie wil je natuurlijk eerst de aandacht trekken van klanten, maar vervolgens is het de uitdaging om die aandacht ook vast te houden. Het is geen geheim dat de aandachtsboog van een gemiddeld persoon vrij kort is in de multimediawereld van vandaag de dag. Mensen hebben minder geduld voor het lezen van grote lappen tekst en zijn snel afgeleid. Velen zijn visueel ingesteld en zullen (aspecten van) een animatie video eerder onthouden dan een tekstbericht. Aangezien animatie video door veel mensen als vermakelijk wordt ervaren, hebben zij –na een tijdje- zelfs niet eens meer door dat de video afkomstig is van een organisatie. Een boodschap die wordt gecommuniceerd via animatie video is daarom effectiever dan een louter tekstuele boodschap. Klinkt dit je als muziek in de oren? Giet jouw bedrijfspresentatie dan eens in een animatie-jasje en ervaar zelf het verschil.

5. Presenteer meer informatie in minder tijd

De combinatie van audio en beeld zorgt ervoor dat er meer informatie kan worden overgedragen in minder tijd. Om ervoor te zorgen dat de maximale hoeveelheid informatie wordt gepresenteerd aan je publiek, is het aan te raden om het geluid en de afbeeldingen van de video goed op elkaar af te stemmen.

Vanwege bovengenoemde redenen is animatie een krachtige marketingtool. Daarbij roepen animaties doorgaans een gevoel van nostalgie bij ons op en zo’n video is ook nog eens heel leuk om naar te kijken! Zowel product- als bedrijfspresentaties worden ineens een lust voor het oog. Een animatievideo kan goed worden geïntegreerd in een PixioCard. Zie je het al voor je: jouw zelf ontworpen PixioCard met een geïntegreerde animatie video? Zoals eerder gezegd is zo’n video een goed idee voor een bedrijfspresentatie of productpresentatie, maar heb je ook al gedacht aan een videobrochure of originele uitnodiging voor een evenement? Als je meer wilt weten over dit product, aarzel dan niet om met ons in contact te komen en een sample aan te vragen!