de 5 grootste voordelen van een videobrochure

18 november 2014 / Algemeen

De videobrochure wordt steeds populairder op de zakelijke markt. Waarom verkiezen bedrijven een PixioCard vaker boven traditionele promotievormen als traditionele papieren brochures en mailings? Wij zetten de grootste voordelen van de videobrochure voor je op een rijtje.

1. Je valt op

In een wereld waarin we continu geconfronteerd worden met reclame, raken we kritisch. We stellen ons niet direct open voor reclame-uitingen en sluiten ons af voor reclameachtige informatie. Dit maakt het voor bedrijven soms moeilijk om zichzelf zichtbaar te maken bij consumenten of andere bedrijven. Hoe val je tegenwoordig nog op?

Een videobrochure is een promotievorm die nog niet heel vaak voorkomt. Bedrijven die een kaart ontvangen, openen en vervolgens een persoonlijke videoboodschap afgespeeld krijgen, zien iets unieks en zijn daardoor verrast. Daarom bereik je met een videobrochure meer dan wanneer je een traditionele papieren brochure stuurt of iemand benadert via een mailing.

2. Je wordt niet weggegooid

Reclameachtige e-mails of brieven die we ontvangen, gooien we meestal meteen weg. We zijn niet geïnteresseerd, het grijpt onze aandacht niet direct en het voelt niet persoonlijk aan. Tenzij de ontvanger jou direct nodig heeft, bereik je met deze promotievormen maar weinig.

Met een videobrochure grijp je die aandacht wel direct. Juist omdat de video direct begint met afspelen zodra de ontvanger de kaart opent, komt je boodschap over.

Bovendien gooi je een kaart met een LCD-scherm simpelweg minder snel in de prullenbak dan een brief. De ontvanger zal hem op zijn bureau laten liggen en misschien zelfs aan collega’s laten zien, omdat hij of zij er zo enthousiast over is. Op die manier vergroot je het bereik van de videobrochure.

3. Je benadert iemand op originele wijze

Een combinatie van print, beeld en geluid komt niet vaak voor. Dit maakt een videobrochure heel bijzonder en zorgt ervoor dat je eruit springt tussen de stapel post met brieven.

Ook kost het maken van een filmpje (in elk geval gevoelsmatig) meer moeite dan het opstellen van een brief en dus heeft de ontvanger het gevoel dat je moeite hebt gedaan voor hem of haar.

4. Je maakt het persoonlijk

Misschien wel het grootste nadeel van een mailing per post of per e-mail is dat je geen persoonlijke klik maakt met de ontvanger. Natuurlijk kun je de mate waarin iemand jouw bericht als persoonlijk ervaart wel met bepaalde tactieken vergroten, maar zo persoonlijk als in een videoboodschap krijg je het natuurlijk nooit. De kwaliteit van het LCD-scherm maakt dat je boodschap extra goed overkomt op de kijker.

5. Het is ruim inzetbaar

Het fijne van een flyer en een mailing per brief of per e-mail is dat je er alle kanten mee uit kunt. Maar realiseer je dat dit met een videobrochure net zo goed kan. Je kunt een videobrochure bijvoorbeeld inzetten voor:

  • Het promoten van een evenement of beurs
  • Het geven van voorlichting en instructies (bijv. in de zorg en onderwijs, maar ook bij technische producten en fabrieksprocessen)
  • Het presenteren van je bedrijf

We hopen dat je een weloverwogen keuze kunt maken tussen de vele reclamevormen en wensen je veel succes bij het promoten van je bedrijf.