Kaarten versturen en ontvangen = leuk!

14 mei 2015 / Bedrijfspresentatie / Design / Direct Mail / Uitnodiging / Videokaart

Kaart met videoboodschap sturen

Druk, druk, druk

De kans is groot dat je al lange tijd geen pen meer in je handen hebt gehad. We prefereren tegenwoordig digitaal contact, waarbij we met een paar snelle toets bewegingen of zelfs één simpele muisklik een bericht de deur uit kunnen doen. Enveloppen zijn schaars binnen huizen en kantoren, om van postzegels maar niet eens te spreken. In een nostalgische bui is het soms leuk om een vriend, collega of zakenrelatie een kaart te sturen (bijvoorbeeld voor diens verjaardag), maar ook dat kan tegenwoordig digitaal. Toegegeven: het is ook wel makkelijk. We zijn allemaal druk, druk, druk en willen onze dagelijkse taken zo snel mogelijk afronden. Dus waarom zou je naar de winkel gaan om een kaart met envelop uit te zoeken, een postzegel te kopen, de kaart bij thuiskomst met een handgeschreven verjaardagsgroet te voorzien, om daarna weer naar de brievenbus te lopen om de kaart te posten? Terwijl het versturen van een mail (of nog simpeler: een Facebook-bericht) misschien een tiende van deze tijd in beslag neemt?

Versturen videoboodschap

Weet je nog?

Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om – aan de hand van een voorbeeld – uit te leggen waarom je tóch die kaart moet versturen. We hebben allemaal die ene persoon gekend, met die ietwat opzichtige smaak en voorliefde voor prullaria. Zij die altijd haar verjaardagskaarten op de markt kocht en er ieder jaar eentje naar je stuurde. Soms een kaart met bloemen, dan weer met bijtjes, maar altijd met veel gouden details. Want dat vond ze mooi en het kwam waarschijnlijk ook geen seconde in haar op dat jij er een andere smaak op nahield. Op je verjaardag liep je verheugd naar de brievenbus en aan de envelop was de kaart in kwestie al te herkennen. Op de gouden envelop stond met sierlijke letters je naam en adres genoteerd. Wanneer je de kaart opende, kwam er een vleugje zoetige parfum vrij. De parfum die zij altijd droeg en zo kenmerkend voor haar was. Met blauwe inkt had ze de verjaardagskaart van boven tot onder volgeschreven. Ze wenste je een mooie dag toe en beloofde snel weer jouw kant op te komen. Als vanzelf gingen je mondhoeken omhoog en vormde zich een glimlach rond je mond. Als een pronkstuk zette je de kaart vervolgens op je bureau, om er daarna nog meerdere keren in te kijken.

Terug in de tijd

Laatst, toen je de zolder aan het opruimen was, kwam je de bewaarde verjaardagskaarten weer tegen. Al snel maakte zich een diepgeworteld gevoel van nostalgie en melancholie van je meester. ‘Kaarten versturen, waarom doen we dat eigenlijk niet meer?’, dacht je bij jezelf. Deze vraag hebben wij onszelf ook meerdere malen gesteld. Waarom sturen we (bijna) geen kaarten meer naar elkaar, terwijl we er zo gemakkelijk een glimlach mee op andermans gezicht kunnen toveren? Terwijl het zo leuk is om iets tastbaars op je bureau neer te zetten, in plaats van een zoveelste Facebook-post te krijgen die onderaan je ‘tijdlijn’ verdwijnt?

Versturen videoboodschap PixioCard

Hallo gepersonaliseerde videokaart!

Iedereen vindt het leuk om een kaart te krijgen, of het nu een vriend, familielid, collega of zakenrelatie betreft. En om die kaart dan nóg persoonlijker te maken, hoe leuk zou het zijn om een video aan je kaart toe te kunnen voegen? Hier hebben wij een mooi product voor bedacht: de PixioCard. Een innovatieve videokaart die jouw persoonlijke boodschap ondersteunt met een video, of natuurlijk andersom. Voor individuen leuk om te versturen als verjaardagskaart of persoonlijke uitnodiging, voor organisaties handig als videobrochure of bedrijfspresentatie. Aangezien de PixioCard een vorm is van Direct Mail, is het mogelijk om gericht de ontvangers te selecteren. Hierdoor weet je als organisatie zeker dat je videokaart bij de juiste doelgroep terecht komt en bovendien bestaat de mogelijkheid om de PixioCard volledig aanpassen op deze ontvangers. Vaarwel onpersoonlijke en doorsnee mail, hallo gepersonaliseerde videokaart!

Dus, waar wacht je nog op? Wordt het niet eens tijd om een videokaart te versturen? Vraag snel vrijblijvend een sample bij ons aan!