Kerstwensen 2017: handige tips, inspiratie en ideeën

7 november 2017 / Videokaart

Als u hebt gegoogled op “Kerstwensen 2017” heeft u ongetwijfeld lange lijsten gezien met suggesties van berichten om op uw kaart te zetten. Maar dat is natuurlijk niet het enige wat belangrijk is bij het versturen van uw zakelijke kerstwensen. Daarom in dit artikel een paar handige tips waarmee u een goede indruk achterlaat bij uw klanten en relaties.

1. Zet uw klant voorop!

Veel zakelijke kerstwensen hebben toch iets van een verkapt promotiepraatje. Begrijpelijk, want u maakt kosten voor het versturen van kaarten en cadeaus en wilt daar natuurlijk waarde uit halen. Toch zal een te sterk promotioneel karakter vaak een averechts effect hebben.

Zet in plaats daarvan oprecht uw klant voorop in uw kerstwensen voor 2017. Met een persoonlijke boodschap en een mooi cadeau, zonder direct uw zakelijke relatie te benadrukken. Uw ontvangers zullen dit waarderen, waarmee u uw relatie versterkt. En dat levert op de langere termijn uiteindelijk veel meer op. Wil je dit doen via een persoonlijke video, lees dan hier onze tips om goed over te komen in je video.

2. Update tijdig uw adressenlijst

Een onpersoonlijke kerstgroet sturen is al niet ideaal, maar géén kerstwensen sturen helemaal! Toch gebeurt het nog regelmatig dat relatiegeschenken en kerstkaarten niet bij de juiste persoon aankomen. Bijvoorbeeld door een adreswijziging of omdat iemand niet meer werkzaam is bij een bedrijf.

Check daarom regelmatig of uw adressenlijst nog up-to-date is. Staan de juiste personen er nog op en kloppen alle adressen nog? Geen klusje waar u altijd tijd voor heeft, maar wel een die in rustigere periodes even gedaan kan worden. Bijvoorbeeld tijdens de vakantieperiodes, als het bij veel bedrijven toch wat rustiger is.

3. Wees écht persoonlijk

U weet het zelf waarschijnlijk ook wel, de meest zakelijke kerstwensen komen toch een beetje over alsof ze met honderden tegelijk uit de printer zijn gerold. Logisch, want het is nu eenmaal niet mogelijk om elke klant of relatie een handgeschreven brief te sturen.

Toch zijn er mogelijkheden om ook in uw kerstwensen persoonlijker over te komen. De PixioCard is namelijk precies met die gedachte ontwikkeld. Dankzij de kaart met videoscherm kunt u zich namelijk rechtstreeks tot de ontvanger richten. Een originele eyecatcher die uw klanten en relaties niet snel zullen vergeten!

4. Kies voor kwaliteit

De fysieke kwaliteit van de kaart of het cadeau dat u stuurt zegt indirect heel veel over hoeveel u de ontvanger waardeert. U kunt zich vast voorstellen wat voor gevoel een goedkope fles wijn met een inspiratieloos kaartje op dun papier achterlaat bij de ontvanger.

Kijk bij uw zakelijke kerstwensen voor 2017 daarom ook goed naar de kwaliteit van hetgeen u verstuurt. Zorg bijvoorbeeld dat u de kaartjes in ieder geval zelf eens in uw handen hebt gehad in plaats van deze blind online te bestellen.

De aandacht die u aan uw verstuurde kerstwensen besteedt zegt de ontvanger namelijk veel over de aandacht die u voor uw business heeft. En daarmee ook over de aandacht die u voor uw klanten en relaties heeft.

Dit jaar ook een onvergetelijke indruk maken met uw kerstwensen voor 2017? We helpen u graag! Neem gerust contact met ons op en we vertellen u alles over de mogelijkheden van de PixioCard.