Ingrediënten voor het maken van een originele uitnodiging

8 september 2014 / Design / Uitnodiging / Videokaart

Er zijn gelegenheden genoeg waarbij het belangrijk is om een originele uitnodiging te versturen. Een goede uitnodiging is namelijk meer dan alleen een mededeling. U wilt het liefst al iets van de sfeer van de belevenis delen. Met deze tips zorgt u voor een originele uitnodiging.

1. Balans tussen beeld en woorden

Wilt u een originele uitnodiging versturen, dan is het belangrijk om goed na te denken over wat u precies wilt communiceren.

Op de voorkant van de uitnodiging geeft u meestal een eerste hint over het onderwerp van de uitnodiging. Deze korte boodschap gaat vaak samen met een sprekende foto of bijpassende tekening.

Het is belangrijk om niet te veel tekst te gebruiken in uw uitnodiging. Zorg ervoor dat de ontvanger de informatie krijgt die hij of zij nodig heeft en wil weten. Kies vervolgens voor een beeld dat goed op de tekst aansluit. Een design dat deze elementen mooi verbindt maakt het tenslotte helemaal af.

Weet u niet precies hoe u dit moet aanpakken? Dan kunt u er natuurlijk voor kiezen om alles uit te besteden aan een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Houdt u alles liever in eigen hand, vraag dan in uw directe omgeving op wat feedback op uw eigen ontwerpen.

2. Papier, digitaal of allebei?

Vroeger werden uitnodigingen altijd op papier verstuurd. U kon natuurlijk extra aandacht besteden aan de kwaliteit van het papier en de envelop, maar daarmee hielden de opties voor een originele uitnodiging wel op.

Tijden zijn veranderd en steeds meer uitnodigingen gaan digitaal per e-mail. Een makkelijke manier, die u bovendien geen postzegels kost, maar wel een met wat haken en ogen. Hoe weet u bijvoorbeeld zeker dat uw uitnodiging per e-mail ook echt geopend en gelezen wordt?

Speciale uitnodigingen worden dan ook vaak juist op de ouderwetse manier per post verstuurd. Simpelweg omdat de gelegenheid te bijzonder is om per mail te versturen. En wilt u echt opvallen, dan kunt met een PixioCard natuurlijk papier en video combineren.

3. Denk ook aan de ontvanger

Een veelgemaakte fout bij het versturen van een uitnodiging is het vergeten van de ontvanger. Dat klinkt misschien raar, maar we bedoelen hierbij het verplaatsen in degene die de uitnodiging ontvangt.

U weet zelf natuurlijk precies voor welke gelegenheid u een uitnodiging verstuurt en wat er zo bijzonder aan is. Maar is dit voor de ontvanger ook zo vanzelfsprekend? Stip daarom even kort aan wat de gelegenheid precies is en waarom u dit graag samen met de ontvanger viert.

Nog meer tips voor een originele uitnodiging?

De tips die we hiervoor besproken hebben zijn eigenlijk standaard voor elke uitnodiging. We zien dit alleen nog zo vaak misgaan bij klanten dat we het belangrijk vonden deze basiskennis met u te delen. Gaat u een zakelijke uitnodiging versturen? Bekijk dan ook zeker deze vijf ideeën nog. Veel succes met uw evenement en het ontwerpen van uw uitnodigingen!

Wilt u meer advies over het ontwerpen van een bijzondere uitnodiging? Kijk dan eens bij de toepassingen hoe de PixioCard de perfecte manier is om een originele uitnodiging te versturen.